Bort med utdatert legeordning

Lei av å lete etter egenandelkortet når du skal til legen? Her får du en gladmelding.

AUTOMATISK: Du trenger ikke lenger levere egenandelskort for å få frikort.Fra 1. juni i 2010 ble frikort automatisk sendt i posten til alle som har har krav på det. Foto: Kim Jansson
AUTOMATISK: Du trenger ikke lenger levere egenandelskort for å få frikort.Fra 1. juni i 2010 ble frikort automatisk sendt i posten til alle som har har krav på det. Foto: Kim Jansson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Egenandelsordningen skal endelig fornyes og gjøres svært mye enklere.

Dagens ordning innebærer at du må føre opp alle egenandeler på et eget kort. Når du har nådd egenandelstaket, må du selv sende inn egenandelskortet til Nav for å få tilsendt et frikort.

Frikortet skal deretter vises frem, slik at du slipper å betale egenandel for helseutgifter, som for eksempel konsultasjon med fastlege.

Automatisk ordning

Den nye ordningen vil bli automatisert, slik at dine egenandelsutgifter blir registrert i et datasystem. Når taket for egenandelen er nådd, vil du automatisk få tilsendt frikort til folkeregistrert adresse.

- Automatisk frikortløsning vil sikre at alle med rett til frikort får oppfylt rettigheten sin. Det gjelder også dem som ikke klarer å følge opp ordningen i dag, og de som ikke har kjennskap til ordningen eller av ulike grunner ikke benytter seg av den, skriver Helsedirektoratet på sine nettsider.

Enkelte apoteker i Oslo-området har ennå ikke mottatt nye egenandelskort fra Nav, flere måneder etter at de skulle mottatt dem.

Det betyr at kundene må spare på kvitteringene, for så å fylle ut egenandelsskjemaene når disse kommer. Hadde det nye systemet allerede vært implementert, ville dette ikke vært et problem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.