Bortskjemte gutter blir vinnere

Menn som blir bortskjemt og beskyttet som barn har større mulighet til å vokse opp til suksess enn dem som blir oppdratt til å være tøffe.

Publisert
Sist oppdatert

Å behandle gutter varsomt har en varig positiv effekt - som skaper menn som blir vinnere på jobb og i forhold, ble psykiatere i England fortalt denne uken.

Resultatet blir en selvtillitt som ikke er basert på arrogant skryt, fortalte doktor Sebastian Kraemer på konferansen til Royal College of Psychiatrists i Harrogate.

Han holdt et foredrag med navnet The Fragile Male, og sa at gutter som blir oppdratt som jenter får bedre selvkontroll.

- Guttene vil oppføre seg mer som jenter. Ikke på den måten at de blir mer feminine, men de vil være bedre i stand til å ta seg sammen, sa han.

- De vil ha lavere risiko for å utvikle adferdavansker og vil gjøre det bedre på skolen.

- Menn er sårbare fra begynnelsen, sa Kraemer, som jobber ved Whittington Hospital i London.

Forskning har vist at mannlige fostere har større risiko for å dø i livmoren, og når de blir født ligger de tre uker etter jenter i utviklingen.

De har dobbelt så høy risiko for å lide av lese- og skrivevansker, autisme, Asbergers syndrom og adferdsvansker sammenlignet med jenter.

Det går også mer inn på gutter dersom foreldrene skiller seg eller moren lider av fødselsdepressjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer