Strømpris

Bøtelegger tre strømselskap

Forbrukertilsynet har sendt ut varsel om mulkt og gebyr på til sammen 4,4 millioner kroner. I tillegg får lederne i to av strømselskapene ekstra bøter for medvirkning til lovbrudd.

MILLIONBØTER: Motkraft, Nordlys Energi og Agva har fått varsel om mulkt på én million kroner, samt gebyr på opp til 500 000 kroner. Foto: NTB/skjermdump
MILLIONBØTER: Motkraft, Nordlys Energi og Agva har fått varsel om mulkt på én million kroner, samt gebyr på opp til 500 000 kroner. Foto: NTB/skjermdump Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå trapper Forbrukertilsynet opp kontrollen sin av strømmarkedet, og denne gangen er det billigst-påstander som «feller» tre strømselskap.

Det er strømselskapene Agva Kraft, Motkraft og Nordlys Energi som har fått varsel om tvangsmulkt på én million kroner hver, og i tillegg har de blitt varslet om lovbruddsgebyr på henholdsvis 500 000, 300 000 og 400 000 kroner.

I konklusjonen til hvert av varslene skriver Forbrukertilsynet at strømselskapenes billigstpåstander er egnet til å villede forbrukerne med hensyn til eksistensen av en faktisk prisfordel, da de er fremsatt uten at kravene til forundersøkelser og dokumentasjon er innfridd. Markedsføringen utgjør dermed en urimelig handelspraksis i strid markedsføringsloven.

Strømselskapene har fått frist i januar for å komme med merknader og dokumentasjon i saken.

Les mer på Forbrukertilsynets nettside

Strenge krav til billigst-påstander

Billigst-påstander skaper et inntrykk av at prisen til strømselskapene er den laveste på markedet uten at den faktisk er det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer