Botox - gjør det selv

Nå kommer advarslene. - Dette kan gi sjokkerende resultater, sier lege.

- Dette er helt sprøtt, advarer britisk plastisk kirurg. Foto: Colourbox.com
- Dette er helt sprøtt, advarer britisk plastisk kirurg. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du sett deg skikkelig lei av rynkene som begynner å poppe fram på ansiktet? …men tør ikke helt ta veien til et hudklinikk for å gjøre noe med det?

Da har det inntil nå vært mulig å gjøre noe med dette på egen hånd. For utrolig nok så har DIY (gjør-det-selv) Botox-pakker vært tilgjengelig via internett.

Det fant magasinet Which? Computing ut. De gjorde et søk på eBay, og fant en amerikansk forhandler av DIY Botox-pakker, som solgte pakkene til utlandet for $95, cirka 600 kroner.

Pakken besto av nåler, en saltoppløsning som Botox-pulveret skal blandes med og et ansiktskart som viser hvor middelet skal injiseres.

Les mer om Botox:
Botox stopper svette
Botox kan hjelpe mot blæreproblemer
Fire rammet av Botox-kopi
Du kan dø av Botox

Det høres jo ikke helt trygt ut å utføre dette på egenhånd, uten medisinsk ekspertise, men selgeren, en kvinne i Texas, hadde en løsning på dette også:

-Ikke noe problem

- Hvis du er redd for å stikke deg selv, finnes det et produkt som heter Inject-Ease (”sprøyte-lindring” red.adm), og da er det ikke noe problem å sette sprøyte, skriver hun i en e-mail til magasinet.

Les også: Fjern rynker med akupunktur

Kosmetiske kirurger i Storbritannia advarer imidlertid sterkt mot DIY Botox-pakkene som finnes på internett.

- Dette er helt sprøtt! Jeg råder til ekstrem varsomhet når det kommer til å gjøre noe som dette. Det er ikke som å sette en sprøyte hvis du er diabetiker. Du er nødt til å ha den rette kunnskapen, sier plastisk kirurg Nicholas Parkhouse ved McIndoe Surgical Centre i West Sussex, ifølge Sky News.

Han legger til at det er svært viktig at man får små doser av virkestoffet i Botox, og at det injiseres helt nøyaktig. Gjøres det galt kan man ende opp med å få en svakere øyemuskel og hengende øyelokk.

Pass på huden din

eBay har fjernet annonsen etter at de ble kontaktet av Which? Computing.

Grunn til bekymring

Redaktør i Which? Computing, Sarah Kidner, er bekymret for utviklingen på internett.

- Det er lett å glemme at Botox faktisk er gift. Hvis den blir injisert feil kan det gi noen sjokkerende resultater. Det er helt forferdelig at det er mulig å kjøpe en DIY Botox-pakke så enkelt, og vi er bekymret for at internett blir en markedsplass for billige kosmetiske behandlinger, sier hun.

Magasinet oppdaget også at det var mulig å kjøpe Melanotan, det såkalte Barbie-hormonet, via en britisk nettside. Melanotan er et syntetisk hormon som ble utviklet på midten av 80-tallet i Arizona for å oppnå pigmentering uten naturlig sol. Sprøyter kjøpes på apotek og stoffet injiseres i daglige doser. Det er ulovlig i Norge, EU og USA.
Skjønnhet og lyst i én pille

Which? Computing klarte imidlertid å bestille en DIY-pakke med sprøyter og instruksjoner om hvordan man injiserer stoffet inn i magen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer