Botox stopper svette

Rynkemedisinen Botox, kjent for å flate ut rynker midlertidig, er nå godkjent for behandling av personer som sliter med store mengder svette i armhulene.

Publisert
Sist oppdatert

Amerikanske helsemyndigheter godkjente det nye bruksområdet for medisinen denne uken.

Ekspertene sier den kan begrense svette i armhulen med 50 prosent i omtrent et halvt år - før man må få en ny injeksjon, melder amerikanske medier.

Forskningen helsemyndighetene siterer er gjort ved universitetet i Miami, og ble betalt av selskapet som produserer medisinen, Allergan.

I fjor solgte det California-baserte selskapet Botox for 3,5 milliarder kroner.

Pasientene i undersøkelsen led av noe ekspertene med et forståelig språk kaller ”skikkelig svette armhuler”.

Doktor Richard Glogau, som er hudlege ved universitetet i California, sier godkjenningen er gode nyheter for de som sliter med problemet.

- Det er en svært sosialt ødeleggende tilstand, sier han.

- En herremann som lider av dette kan svette gjennom en dressjakke på fem minutter. Det vil bokstavlig talt dryppe rett gjennom.

Til tross for at behandlingen ikke ble godkjent før nå har amerikanske hudleger benyttet seg av behandlingen i flere år allerede, sier doktor Leslie Baumann, som utførte forskningen ved universitetet i Miami.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.