Bra med snørr

I disse dager slår forkjølelsessesongen inn for fullt. Da kan det være godt å vite at det egentlig er bra å være forkjølet.

Publisert
Sist oppdatert

Hodet verker, halsen er sår og snørra renner. Det er ikke gøy å være forkjølet.

- Ettersom forkjølelse er et virus, og det hele tiden finnes rundt 200 forkjølelsesvirus omkring oss, er det vanskelig å beskytte seg, skriver den svenske apotekkjeden Apoteket AB i en nylig utkommet bok om plagen.

Slapp avForkjølelse smitter mest rett før eller rett etter at sykdommen har brutt ut, og svenskene anbefaler deg å ta en dag fri fra jobb og stress dersom du blir rammet.

- Går man til jobben likevel, skal man tenke på å ikke smitte andre, ikke gå rundt og hilse, og vaske hendene ofte, står det i boken.

Pencilin hjelper ikke mot forkjølelse, og det beste tipset for å slippe unna er å slappe av, spise riktig og sove nok. Oktober til april er forkjølelsessesongen, så det er vanskelig å holde seg frisk hele vinteren.

Fint med slimNår du blir forkjølet svulner slimhinnene dine opp, og du føler deg tett. I følge den svenske boken skal vi være glade for at snørra renner og at vi hoster opp slim. Det er kroppens måte å få viruset ut av kroppen.

- Det er bra å snyte seg og det er bra å hoste for å få opp det som fins i luftrøret, sier Anders Carlsten, forskningssjef i Apoteket AB, til Aftonbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer