Braathens tre ganger tregere enn SAS

Skal du bestille flybilletter fra Braathens, bør du være en tålmodig sjel. Da vi testet dem, var ventetiden på deres bookingtelefon opptil 23 minutter.

Ill: Anne Angelshaug
Ill: Anne Angelshaug Vis mer
Publisert

Lang ventetid på servicetelefoner, kombinert med intetsigende telefonsbeskjeder og lite fengende ventemusikk kan irritere vettet av selv den sindigste. Og ikke nok med at det er irriterende: Ofte koster det å vente på linja også.

Vi har undersøkt ventetiden ved ti mye brukte linjer. Vi ringte alle numrene fem ganger i arbeidstiden. Ut fra det fant vi gjennomsnittlig ventetid.

Treg, tregere, Braathens

Testen er dårlig reklame for flyselskapet Braathens. Med en gjennomsnittlig ventetid på 16 minutter og 20 sekunder på bookingtelefonen er flyselskapet desidert dårligst i klassen. Konkurrenten SAS har til sammenligning en ventetid på "bare" fem minutter og 40 sekunder.

- Vi er klar over problemet, og vi jobber intenst med å ansette nok folk, slik at ventetiden kan bli kortere. 16 minutter er alt for lenge, sier informasjonssjef i Braathens Anne Grete Ellingsen.

På det lengste ventet vi faktisk hele 23 minutter før vi kom gjennom og fikk snakke med en kundebehandler.

- Frykter dere at mange velger SAS i stedet for Braathens som en følge av den lange ventetiden?- Det er klart vi kan miste kunder på grunn av ventetiden. Vi er på ingen måte tjent med den lange ventetiden, sier Ellingsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer