Brandos i pengetrøbbel

Den svensk-eide nettbutikken har søkt om rekonstruksjon av gjeld.

Brandos tjener sine penger på å selge sko over nett. Nå er selskapet i finansielle problemer. Foto: Brandos.no/Colourbox.com
Brandos tjener sine penger på å selge sko over nett. Nå er selskapet i finansielle problemer. Foto: Brandos.no/Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OPPDATERING: Karl-Johan Pantzar, administrerende direktør i Brandos har nå svart oss på spørsmålene vi sendte. Spørsmål og svar ligger nederst i saken.

Den nettbaserte skobutikken Brandos virker å være i knipe for tiden. 30. mai søkte nemlig firmaet om såkalt rekonstruksjon i tingretten i Sverige, skriver Ehandel.se.

Dette bekreftes også på tjenesten Allabolag.se, som henter sin informasjon fra blant annet Bolagsverket, den svenske versjonen av Brønnøysundsregisteret.

De er ikke alene om å slite. Forrige uke kunne DinSide melde at butikkene Netshop.no, KidsAndCare.no og XLDistribusjon.no legger ned.

Problemer med returer

Ehandel.se skriver at de i sist uke fikk rapporter fra kunder som ikke hadde fått igjen penger for varer de hadde sendt i retur, og som ikke fikk kontakt med Brandos selv.

Det skal også være ansettelsesstopp på visse avdelinger.

Det spekuleres videre i om konkurrenten Zalando kan ha spist så store markedsandeler at Brandos har blitt skadelidende.

Skeptisk? Slik handler du trygt på nett

Ingen informasjon

Brandos har ikke lagt ut noe informasjon om rekonstruksjonen, hverken på de svenske eller de norske nettsidene. Det er derfor uvisst hvordan situasjonen vil påvirke norske kunder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer