Bransjen gruer seg til ny matmerking

Men du burde glede deg til ærligere middager.

TAKK FOR MATEN: Men vennligst fortell oss hva som er i den, så nøyaktig, tydelig og ærlig som mulig. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
TAKK FOR MATEN: Men vennligst fortell oss hva som er i den, så nøyaktig, tydelig og ærlig som mulig. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Sønnen til en dansk parlamentariker var veldig glad i pizzatopping. Han smakte på den selv, og syntes det smakte rart. Så oppdaget han at "Shit, det er jo ikke ost, men bare fett!". Så det ble bestemt at dette måtte reguleres, sier den danske advokaten Tanja Buch Weeke i MAQS Law Firm på en frokostkonferanse i Oslo.

Salen humrer av historien, før hun fortsetter:

– Og oljen måtte spesifiseres, for det var veldig viktig å opplyse om den skumle palmeoljen. (...) Allergener må utheves hver gang de inngår i ingredienslista. Det er bare pjatt, men slik er det.

Salen humrer videre og kikker bekreftende på hverandre.

Deltakerne i salen kommer fra norsk matbransje, som denne uka var samlet for å snakke om hvordan de nye EU-reglene for matmerking skal gjennomføres. Kort fortalt: Maten skal merkes mer detaljert og mer forståelig, med ett regelverk for alle.

DinSide har fortalt om reglene tidligere, men vi var på plass på seminaret for å høre hva matbransjen selv egentlig tenker om endringene.

Én ting er sikkert: De gleder seg ikke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer