Brenn fett med yoghurt

Magen kan forsvinne raskere med yoghurt i kostholdet, ifølge en ny studie.

Publisert
Sist oppdatert

Forskerne fant ut at overvektige voksne som spiste fettfri yoghurt tre ganger om dagen som en del av et kalorikontrollert kosthold gikk ned 22 prosent mer og mistet 61 prosent mer kroppsfett enn de som kun kuttet kalorier. Yoghurt-spiserne mistet også 81 prosent mer fett i mageområdet enn de som ikke spiste yoghurt.

- Ikke bare hjalp yoghurt studiedeltagerne med å gå ned i vekt - i snitt gikk deltagerne ned 6,3 kilo - de beholdt også dobbelt så mye muskelmasse sammenlignet med deltagerne som ikke spiste yoghurt, sier professor ved universitetet i Tennessee Michael Zemel i en pressemelding.

- Dette er kritisk for slankere - du vil bli kvitt fett, ikke muskler. Muskler hjelper deg med å brenne kalorier, men man mister ofte muskler i tillegg til fett når man slanker seg.

Resultatene er publisert i aprilutgaven av tidsskriftet International Journal of Obesity.

Forskerne sier resultatene støtter tidligere forskning som tyder på at kalsium og proteiner fra melkeprodukter med lavt fettinnhold kan hjelpe slankere med å brenne fett.

I studien sammenlignet forskerne effekten av å legge yoghurt til et kalorikontrollert kosthold for 34 friske, overvektige, voksne som ble delt i to grupper.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer