Fått brev i posten fra Rust Consulting?

Brevet fra USA er ekte

Nordmenn som har blitt lurt til å betale for et falskt lotteri kan få utbetalt penger fra amerikanske Federal Trade Commission.

FÅR TILBAKE SVINDELPENGER: Den verdensomspennende svindelen skal ha pågått siden 2013, og særlig mange eldre skal ha blitt lurt. Foto: Shutterstock/NTB
FÅR TILBAKE SVINDELPENGER: Den verdensomspennende svindelen skal ha pågått siden 2013, og særlig mange eldre skal ha blitt lurt. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du mottatt et fysisk brev i posten fra et ukjent selskap kalt Rust Consulting hvor det står at du har krav på penger? Det er ikke svindel.

Riktignok er det penger du antagelig har krav på fordi du har blitt svindlet, og i så fall - ikke kast det!

Gruppesøksmål etter lotterisvindel

I 2018 gikk det amerikanske tilsynet for forbrukervern og konkurranseregulering, FTC, til søksmål mot folkene bak en lotterisvindel kalt «Next-Gen Sweepstakes», som sendte flere titalls millioner villedende e-poster til folk både i Norge og andre steder i verden.

Året etter inngikk partene forlik, og nå er FTC klare til å betale ut penger til forbrukere som har blitt svindlet gjennom det ulovlige lotteriet.

Det er snakk om nesten 25 millioner dollar, over 242 millioner kroner, til mer enn 240.000 mennesker verden over.

I den anledning får FTC hjelp av det norske Forbrukertilsynet med å nå ut til norske forbrukere som har blitt utsatt for denne svindelen, skriver sistnevnte på sine nettsider.

Nøyaktig hvor mange nordmenn som kan være berørt, har ikke Forbrukertilsynet oversikt over.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer