Brevgiro på vei ut?

Selv om DinSides undersøkelser viser at det fortsatt er relativt rimelig å betale regninger med brevgiro, er det mange tegn som tyder på at denne betalingsformen er på vei ut.

Publisert

Ser man isolert på prisen på betalingstjenestene, kommer brevgiro like godt ut som de konkurrerende betalingsformene via telebank og nettbank. I flere banker er det sogar gratis å betale regninger med brevgiro. Men flere banker rapporterer nå at nett-transaksjonene overtar for brevtransaksjonene og blir større i volum. I tillegg ser vi i vår undersøkelse at flere banker faktisk ikke tilbyr brevgirobetaling, men i stedet ønsker at kundene kun benytter tele- eller nettbank.

Og hvorfor ikke?

De elektroniske banktjenestene gir kundene et bredere tilbud. Gjennom tele- og nettbank kan man betale regninger på en bestemt dato, i motsetning til det som er tilfellet med brevgiro. I tillegg gir de elektroniske banktjenestene oversikt over kontobevegelser, innskudd og utbetalinger, og mulighet til å overføre penger mellom egne konti. Du får med disse tjenestene tilgang til bankene 24 timer i døgnet.

Holder lettere på kunden

Den eneste ulempen vi kan se ved overgangen til elektroniske banktjenester, er at det blir lettere for banken å holde kundens totale behov for banktjenester hos seg. Det blir fort dyrt å ha nettbank i flere banker, dersom du ikke benytter deg av den eneste banken som foreløpig tilbyr dette gratis - nemlig Voss Sparebank. Du får heller ikke fullt utbytte av nett- og telebankens fordeler dersom store deler av innskudds- og lånekontiene befinner seg i andre banker enn der du har brukskonto og nett- eller telebank.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer