Brexit: Hva skjer med flyreiser og netthandel?

Hva konsekvensene av brexit blir for norske forbrukere er fortsatt usikkert.

BREXIT: For norske forbrukere kan det komme endringer fra 2021, om det gjelder reiser til Storbritannia, eller netthandel, men det er foreløpig usikkert hvilke endringer det blir snakk om. Foto: NTB Scanpix
BREXIT: For norske forbrukere kan det komme endringer fra 2021, om det gjelder reiser til Storbritannia, eller netthandel, men det er foreløpig usikkert hvilke endringer det blir snakk om. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag ettermiddag stemte EU-parlamentet for brexit-avtalen, som betyr at britene fredag forlater EU med en avtale. Dette betyr at det britiske medlemskapet opphører ved midnatt natt til lørdag, skriver NTB.

Utmeldingsavtalen inkluderer en overgangsperiode som varer ut året.

Overgangsperiode ut 2020

Først i 2021 kan brexit bli merkbart for norske forbrukere, bekrefter Siri R. Svendsen, kommunikasjonsrådgiver i utenriksdepartementet overfor Dinside.

- Brexit endrer ikke Norges forhold til Storbritannia i inneværende år. De betingelser som gjelder før 31. januar, vil i all hovedsak gjelde i resten av 2020, sier Svendsen.

Dette betyr at næringsvirksomhet, godkjenninger, personbevegelser og annen aktivitet som fant sted under EØS-vilkår før brexit, fortsatt vil kunne finne sted gjennom hele overgangsperioden, med de samme betingelser som før, forklarer hun.

Og avhengig av hva EU og Storbritannia kommer fram til etterhvert, kan det og bli en lengre overgangsperiode enn ut dette året.

På regjeringens nettsider skriver de at overgangsperioden maksimalt kan forlenges med to år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer