Britisk pund og amerikansk dollar på billigsalg

Gode tider å handle i og fra Storbritannia og USA.

Amerikanske dollar og britiske pund er omtrent 23 prosent billigere nå enn hva som har vært normalt de siste årene. Foto: Colourbox/ montasje: DinSide
Amerikanske dollar og britiske pund er omtrent 23 prosent billigere nå enn hva som har vært normalt de siste årene. Foto: Colourbox/ montasje: DinSide Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den norske kronen skinner som aldri før. Det er lenge siden det har vært så hyggelig å ha norske kroner på kontoen på ferien i utlandet.

Spesielt sterk er den norske kronen mot britiske pund og amerikanske dollar. Faktisk koster både pund og dollar omtrent 23 prosent mindre nå enn gjennomsnittet i årene 2000-2010.

Så lite må du betale

Ett britisk pund har forlengst passert den magiske 9-kronersgrensen, og koster nå bare 8,83 kroner, ifølge den anerkjente valutadatabasen Xe.com.

Gjennomsnittlig har pundet kostet godt over 11 kroner på 2000-tallet, så skal du på shoppingtur til London eller storhandle på Amazon.co.uk eller Play.com, kan det hende du endre opp med å betale betydelig mindre enn for bare kort tid tilbake.

Legger du shoppingturen til New York eller tar deg et par spillkvelder i Las Vegas, kan du også glede deg over en hyggelig dollarkurs. Dollar koster omtrent halvannen krone mindre nå enn gjennomsnittet i perioden 2000-2010.

En amerikansk dollar koster i dag 5,34 kroner, og med tanke på at snittkursen har ligget på nærmere 7 kroner, kan du ende opp med svært så hyggelig regning etter USA-shoppingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer