Britiske pund under den magiske grensen

Nå koster et britisk pund under 9 kroner.

I fjor vår gikk britiske pund under tikronersgrensen. 9. oktober 2009 ble nok en grense sprengt. Foto: colourbox.com
I fjor vår gikk britiske pund under tikronersgrensen. 9. oktober 2009 ble nok en grense sprengt. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter å ha vippet på 9-tallet nesten hele uken, har det britiske til slutt slått seg ned på 8-tallet. Norges Bank rapporterer nemlig i dag at et pund koster 8,997 norske kroner.

Det er første gang på over 30 år at pundet har nådd et så lavt nivå sammenliknet med norske kroner.

Under 10 for et år siden

I dag har dermed pundet gått under en nesten magiske. Den forrige magiske grensen ble slått i forkant av tiden da finanskrisen slo til som hardest.

I april 2008 skrev DinSide at pundet for første gang på mange, mange år, hadde gått under 10 norske kroner.

"Pundet har nå sunket til et historisk lavnivå", skrev vi den gang, fordi valutaen ikke hadde vært så billig i løpet av hele 2000-tallet.

LES OGSÅ: Norge kan få nye penger

Sterk norsk krone

Kronen har ikke bare tatt pusten av pundet - andre viktige valutaer sliter også mot den norske kronen. Em amerikansk dollar er nå nede på 5.63 norske kroner, noe som er godt under det den amerikanske dollaren pleier å ligge på.

Euroen, som kostet mer enn 9 kroner for kort tid tilbake, begynner å nærme seg 8-tallet. De ferskeste tallene fra Norges Bank viser at euroen i dag koster 8,53 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer