Britiske pund under den magiske grensen

Nå koster et britisk pund under 9 kroner.

I fjor vår gikk britiske pund under tikronersgrensen. 9. oktober 2009 ble nok en grense sprengt. Foto: colourbox.com
I fjor vår gikk britiske pund under tikronersgrensen. 9. oktober 2009 ble nok en grense sprengt. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter å ha vippet på 9-tallet nesten hele uken, har det britiske til slutt slått seg ned på 8-tallet. Norges Bank rapporterer nemlig i dag at et pund koster 8,997 norske kroner.

Det er første gang på over 30 år at pundet har nådd et så lavt nivå sammenliknet med norske kroner.

Under 10 for et år siden

I dag har dermed pundet gått under en nesten magiske. Den forrige magiske grensen ble slått i forkant av tiden da finanskrisen slo til som hardest.

I april 2008 skrev DinSide at pundet for første gang på mange, mange år, hadde gått under 10 norske kroner.

"Pundet har nå sunket til et historisk lavnivå", skrev vi den gang, fordi valutaen ikke hadde vært så billig i løpet av hele 2000-tallet.

LES OGSÅ: Norge kan få nye penger

Utviklingen av britiske pund målt opp mot norske kroner har gått én vei de siste månedene. Kilde: Norges Bank
Utviklingen av britiske pund målt opp mot norske kroner har gått én vei de siste månedene. Kilde: Norges Bank Vis mer


Sterk norsk krone

Kronen har ikke bare tatt pusten av pundet - andre viktige valutaer sliter også mot den norske kronen. Em amerikansk dollar er nå nede på 5.63 norske kroner, noe som er godt under det den amerikanske dollaren pleier å ligge på.

Euroen, som kostet mer enn 9 kroner for kort tid tilbake, begynner å nærme seg 8-tallet. De ferskeste tallene fra Norges Bank viser at euroen i dag koster 8,53 kroner.

Danske kroner begynner å komme ned på et litt mer edruelig nivå enn det har gjort på lenge. For dem som er vant med at 100 danske koster rundt 120 norske, kan nå glede seg over at kursen i dag ligger på 111,54 kroner. Svenske kroner holder seg også på et svært lavt nivå, med en pris på 80,78 kroner.

Sjekk oppdaterte valutakurser med DinSides valutakalkulator

Gode tider å shoppe i utlandet

Sterkere norsk krone gjør at nordmenn på utenlandsshopping kan smile ekstra bredt. Når 100 svenske kroner bare koster 80 norske, betyr det at du kan gjøre noen store kupp over grensen. Eller kanskje du heller vil sitte i din egen stue, og bruke penger på E-bay eller andre utenlandske nettbutikker?

Uansett må du huske norske moms- og tollregler, som gjør at netthandelen kan bli betydelig dyrere enn først antatt. Bare se på eksemplet med denne varen, som ble dobbel så dyr etter på grunn av norske avgifter.

Med DinSides importkalkulator kan du se hva du egentlig må betale for varer du kjøper fra utlandet. Da slipper du å sette deg inn i det kompliserte regelverket med moms og toll.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer