”Brokkoli-pille” skal forhindre brystkreft

Amerikanske forskere sier at det i løpet av sju år vil komme en ÷brokkoli-pille÷ som skal beskytte kvinner mot brystkreft.

Publisert
Sist oppdatert

Forskere ved University of Illinois i Chicago, USA, har designet en kjemisk blanding - basert på et naturlig motstoff mot kreft - som finnes i brokkolien. Denne har blitt testet på dyr og gitt lovende resultater, melder BBC News.

Dersom tester på mennsker bekrefter forskernes funn, kan man utvikle den kjemiske sammensetningen til en vitamin - eller en pille man kan ta daglig - for å forebygge kreft.

Innen sju år- En slik pille kan være tilgjengelig allerede innen sju år, sier forskerne.

Per i dag er det bare medikamentet tamoxifen som er tilgjengelig for forebygging av brystkreft. Dette gis stort sett bare til kvinner som har en høy risiko for å utvikle sykdommen. Forskerne sier imidlertid at denne medikamenttypen bare kan beskytte mot østrogen-avhengige svulster. ”Brokkoli-pillen” derimot, skal kunne beskytte mot alle typer svulster.

Forskningseksperter i Storbritannia har tatt godt imot studiet. Men de mener kreftforebygging er vanskelig å gjennomføre i praksis.

De amerikanske forskerne presenterte studiet under et møte i The American Chemical Society, i Boston. Den kjemiske sammensetningen de har laget, har fått navnet ”Oxomate”.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer