Brokkolini er den nye mote-grønnsaken

- Blant de sunneste grønnsakene som finnes, melder Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Brokkolini blir omtalt som den nye supergrønnsaken. Men er den virkelig så super? Foto: Britt Kåsin/Opplysningskontoret for frukt og grønt
Brokkolini blir omtalt som den nye supergrønnsaken. Men er den virkelig så super? Foto: Britt Kåsin/Opplysningskontoret for frukt og grønt Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Brokkoli er en supersunn grønnsak. Rik på jern, A- og B-vitamin, og har dobbelt så mye C-vitamin som appelsin, i tillegg til at den er full av antioksidanter.

Nå har norske bønder startet produksjon av en søtere og mildere variant av den populære grønnsaken.

Brokkolini heter den - og skal være minst like sunn som brokkoli, men ha en søtere og mildere smak. Det melder Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Vant innovasjonspris

Brokollini kalles også aspargesbrokkoli fordi smaken på stilken kan minne litt om asparges. Utseendemessig skiller den seg også fra vanlig brokkoli, med sitt lille hode og lange, tynne og søte stilk.

Ifølge Bama har grønnsaken lenge blitt brukt i det asiatiske kjøkken, men det er først nå i det siste at norske bønder har forelsket seg i den grønne stilken.

I 2010 vant grønnsaken innovasjonsprisen ved Europas største frukt- og grøntmesse Fruit Logistica. Som følge av dette, var det flere norske bønder som begynte å dyrke den noe uvanlige grønnsaken.

LES OGSÅ: Forbudt å ta med poteter

Selges i enkelte butikker

Flere butikker i landet har begynt å selge brokkolini, og Meny er en av butikkene som aktivt går ut og markedsfører den på sine nettsider.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer