Bruk deodorant!

Frykten for brystkreft har fått kvinner til å slutte med deodorant. Det er det ingen grunn til mener forskerne

Publisert
Sist oppdatert

Joachim Henriksen

Ryktene om at deodorant kan føre til brystkreft har sirkulert på nettet i flere år. Og den siste uken har debatten blusset opp etter at ny forskning om denne sammenhengen er publisert.

Kan forårsake kreft?Den britiske forskeren Philippa Darbre har ledet de siste undersøkelsene på sammenhengen mellom deodorant og risikoen for brystkreft. Forskerne har funnet et konserveringsmiddel fra deodorant i mange av svulstene som ble analysert etter brystkreft-operasjoner.

- I mange av svulstene fant vi et høyt innhold av parabener. Vi mener mengdene i noen tilfelle var store nok til at de kunne ha forårsaket veksten i kreftcellene, sier Darbre til nettmagasinet WebMD.

Men Darbre er ikke skråsikker på at man kan å brystkreft av å bruke deodorant. Hun innrømmer at det ikke er påvist en sikker årsakssammenheng og at det kreves mer forskning på området før man kan være sikker.

Minimal risikoAndre forskere er heller ikke overbevist om sammenhengen mellom deodorant og brystkreft. I den amerikanske kreftforeningen trekkes det på skuldrene over de nye resultatene fra England.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer