Bruk din klagerett!

Har du kjøpt en vare med en mangel eller en produktfeil kan du klage til produsenten. Du kan også henvende deg til Forbrukerrådet, eller sende inn din klage til bransjens egne reklamasjonsnemder. DinSide forteller deg hvordan du klager og hvem du bør snakke med.

Dersom garantien har gått ut på tørketrommelen, har du fortsatt 5 års reklamasjonsrett. Foto: tg
Dersom garantien har gått ut på tørketrommelen, har du fortsatt 5 års reklamasjonsrett. Foto: tg Vis mer
Publisert

Har du kjøpt en vare eller tjeneste som har en vesentlig mangel eller har blir dårlig utført, bør du ta kontakt med forbrukerrådet eller en reklamasjonsnemd. Disse stedene fungerer som forbrukerpoliti, og kan være reddende engeler, med mindre du har gode kontakter hos Forbrukerrefleks, eller TV2 hjelper deg.

Forbrukerens dilemma

Som forbruker har du mange rettigheter. Den norske kjøpsloven beskytter både din rett til heving av kjøpet dersom det er en vesentlig mangel, og din rett til å angre på kjøpet dersom det er innenfor de korrekte fristene. Det er likevel ikke alltid du møter ekspeditører eller leverandører som er klar over dine rettigheter.

En selger har alltid lov til selv å rette opp feilen på en vare før du kan få penger tilbake. Men etter å ha levert den nye videospilleren til reparasjon 10 ganger den siste måneden, er veien til frustrasjon kort. Derfor har det blitt opprettet flere ulike klagekontorer hvor du kan fortelle om den dårlige behandlingen du har fått, enten det er snekkere som aldri blir ferdige, sydenturer som ble rene mareritt, eller kaffetrakteren som kun lager lunket vann.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer