Bruk ferien til å tenke på karrieren

Puss opp CV-en og sett deg nye karrieremål.

Enkle forberedelser kan gjøre CV-en betydelig bedre. Foto: COLOURBOX.COM
Enkle forberedelser kan gjøre CV-en betydelig bedre. Foto: COLOURBOX.COM Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ferien er neppe en tid der du vil tenke mest mulig jobb, men har du litt tid til overs, er det ikke så dumt å sette seg ned og ofre karrieren noen tanker.

Oppdatering av CV-en din bør du gjøre med jevne mellomrom, og ferien burde være en ideell tid til å gjøre nettopp dette. Ikke bare fordi du kanskje har fått mer arbeidserfaring siden sist du oppdaterte, men også fordi det stadig vekk er nye trender i CV-verdenen, som det kan være lurt å følge med på.

Blant annet legger flere og flere ved bilde av seg selv med CV-en, noe som slettes ikke var vanlig for få år tilbake. Andre har nå begynt å legge til informasjon om konti i sosiale medier, for eksempel Twitter, fordi det i enkelte jobber er blitt viktig å vise at en er synlig på nettet.

LES OGSÅ: Slik kan CV-en se ut

Finn ut hva som er dine mål

Før du setter igang arbeidet med å oppdatere CV-en, kan det være lurt å sortere ut hvilke tanker og mål du har for din fremtidig karriere.

Den svenske karriereveilederen Shortcut.nu anbefaler alle å reflektere over følgende spørsmål, for å gjøre målet om ny jobb eller stilling litt mer realistisk, før man søker ny jobb:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer