Bruk feriepengene smart

Prioriter forpliktelsene før ferien. Da får du glede av feriepengene gjennom hele året.

De fleste vil gjerne unne seg en reise eller noe ekstra når feriepengene kommer. Men før du bestiller sommerferien er det lurt å få økonomiske forpliktelser under kontroll først.  Foto: All Over Press
De fleste vil gjerne unne seg en reise eller noe ekstra når feriepengene kommer. Men før du bestiller sommerferien er det lurt å få økonomiske forpliktelser under kontroll først. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For oss som var i jobb i hele fjor, byr mai eller juni på en saftigere utbetaling enn ellers i året. Nå kommer nemlig feriepengene som det ikke trekkes skatt av, og vi får litt ekstra å rutte med.

Har du 40.000 i månedslønn får du for eksempel utbetalt 26.000 kroner i måneden med 35 prosent skatt. Når feriepengene kommer får du nesten dobbelt så mye, og kan vente deg 49.000 kroner inn på konto. Med såpass mye ekstra er det lurt å prioritere mer enn bare ferie.

Les også: Feriepenger kan gi toppskatt

Forpliktelsene først

Mange tenker nok på hvordan de skal kose seg og unne seg litt ekstra med feriepengene, men feriepenge-utbetalingen er også en glimrende anledning til å få kontroll på økonomien. Før du går til innkjøp av dyre klær eller setter i gang oppussingsprosjekter hjemme, bør du ta en titt på hvilke økonomiske forpliktelser du har. Kvitt deg med kredittkortgjeld og dyre forbrukslån først. Det kan også være lurt å slette gammel gjeld til familie og venner.

Feriepengene er dessuten en glimrende anledning til å få god kontroll på økonomien på lengre sikt. Setter du av en slump penger nå, er det lettere å komme ordentlig i gang med regningskonto. Med en regningskonto har du alltid penger på konto når regningene dine forfaller. Siden regningene varierer i antall og størrelse gjennom året, er det det nyttig å starte opp et slikt opplegg med en liten buffer på kontoen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer