Bruk fordelene med kredittkortet

Med concierge-service kan du få plass selv om det er «fullt».

En kjapp telefon til concierge-service, og bordet DU ikke fikk tak i selv er likevel reservert.  Foto: Colourbox
En kjapp telefon til concierge-service, og bordet DU ikke fikk tak i selv er likevel reservert. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste er kjent med at kredittkort ofte har en reiseforsikring inkludert dersom du betaler reisen med det aktuelle kredittkortet.

Men visste du at noen kredittkort også kommer med en "personlig assistent"? Tjenesten kalles ofte concierge-service. Lignende type tjeneste finnes på litt finere hoteller, da også under navnet concierge. Du kan få hjelp til stort og smått. Fra billettbestilling og bordreservasjoner, til mer praktisk informasjon om hvor man kan finne et renseri på reisemålet.

Disse kortene tar du med på ferie

– Det funker!

I praksis kjøper de fleste bankene og kredittkortselskapene denne tjenesten av et selskap som heter Affinion International. Med sitt nettverk kan de ordne tilgang der du trodde det var umulig.

Denne journalisten kan skrive under på at concierge-tjenesten fungerer. I forbindelse med en reise til New York var jeg et par dager for sent ute med å bestille bord på en populær restaurant. I New York åpner bookingen gjerne 30 dager før – bord på fredag og lørdag kveld kan forsvinne i løpet av et par timer. Concierge-service ble redningen, og de ordnet et bord for fire personer på den aktuelle restauranten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer