Gresvig konkurs

Bruk gavekort og tilgodelapper nå!

Du kan fremdeles bruke gavekort og tilgodelapper hos G-Sport og Intersport, men de kan ikke si hvor lenge dette vil være mulig.

BRUK DET NÅ! Har du gavekort eller tilgodelapp på G-Sport eller Intersport, bør du skynde deg og bruke det nå. Gresvig lar deg bruke det inntil videre, men kan ikke si hvor lenge. Foto: Kristin Sørdal
BRUK DET NÅ! Har du gavekort eller tilgodelapp på G-Sport eller Intersport, bør du skynde deg og bruke det nå. Gresvig lar deg bruke det inntil videre, men kan ikke si hvor lenge. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

I går ble det kjent at Gresvig Retail Group, som står bak kjedene G-Sport/G-Max og Intersport, er konkurs.

Konkursen omfatter de 95 egeneide butikkene - men ikke de rundt 100 butikkene som drives som franchisebutikker.

I går skrev Dinside om hva som kan skje med gavekort og tilgodelapper, når butikker går konkurs.

Som oftest er det dårlig nytt for forbrukere med gavekort eller tilgodelapper når bedrifter går konkurs, fordi forbrukerne da som oftest må rette dette som et krav mot konkursboet. Og som forbruker havner man da oftest bakerst i køen når verdier fra boet skal fordeles og dekke utestående betalinger, som gjeld, lønninger, husleie og annet.

Nå sier imidlertid Gresvig at tilgodelapper og gavekort kan benyttes - men det vil være i en begrenset periode.

- Umulig å si hvor lenge

- Bostyret har fått på plass garantier fra kreditorer som sikrer videre drift i en overgangsfase, og dette innebærer også at gavekort og tilgodelapper kan brukes som normalt i alle butikkene, både de butikkene konsernet eier og de som er franchise-butikker, sier pressetalsperson Are Slettan, i Corporate Communications AS, for Gresvig-gruppen.

Han bekrefter overfor Dinside at dette vil fungere fram til overgangsfasen er over, eller inntil noen kjøper boet eller overtar driften.

- Det stemmer. Det fungerer nå og inntil videre, sier Slettan.

- Hvor lenge vil denne åpningen for å benytte gavekort og tilgodelapp, vare?

- Det er prinsipielt umulig å si hvor lenge det vil vare siden det vil avhenge av hvilken løsning bostyrer finner og når, uttaler Slettan til Dinside.

Holder åpent som vanlig

I en pressemelding mandag 3. februar skriver Gresvig-konsernet at alle G-Sport og Intersport-butikker holder åpent som normalt, inntil videre.

– Vi har nå en avtale på plass som sikrer normal drift, mens vi arbeider for å legge grunnlag for permanent videre drift. Det betyr at alle butikker, både egeneide og franchise-butikker, holder åpent som vanlig, sier advokat Håvard Wiker i Ro Sommernes advokatfirma, som er oppnevnt som bostyrer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer