Bruk gavekortene dine nå

Stor sannsynlighet for at de havner i søpla hvis du ikke bruker dem innen kort tid.

STORE VERDIER: Det blir anslått at gavekort for flere milliarder kroner ligger ubrukte i norske hjem. Foto: Colourbox.com
STORE VERDIER: Det blir anslått at gavekort for flere milliarder kroner ligger ubrukte i norske hjem. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fikk du gavekort til jul? Da er du nok ikke alene. Rett før jul spurte vi våre lesere hvorvidt de hadde planer om å gi bort gavekort i julepresang - da svarte tre av fem at det kunne være en god idé.

Erfaringer viser dog at verdier for milliarder av kroner blir sløst bort, fordi folk legger gavekortene igjen i skuffen sin. Og når gavekortene endelig blir funnet frem har fristen for å løse dem inn gått ut.

Dette burde du ha gitt til jul ...

Verdier for milliarder av kroner

Økonomiprofessor ved Norges Handelshøgskole, Ola Grytten, har tidligere anslått at verdier for svimlende 2,5 milliarder kroner forsvinner hvert år fordi vi ikke bruker gavekortene våre.

Butikkene tjener med andre ord fett på at folk kjøper gavekort som aldri finner veien tilbake til butikkene.

Tall fra USA er imidlertid enda mer oppsiktvekkende. Der blir det anslått at butikkene sitter igjen med en gevinst på åtte milliarder dollar, drøye 45 milliarder norske kroner, på solgte og ubrukte gavekort. Tallene er fra 2006, og det er liten grunn til å tro at de har minket med årene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer