Bruk kredittkortet på bilferien

Beskytter deg mot svindel og gir forsikring på kjøpet.

Transportkostnader: Betaler du drivstoffet med kredittkortet kan du få reiseforsikring med på kjøpet.  Foto: colourbox.com
Transportkostnader: Betaler du drivstoffet med kredittkortet kan du få reiseforsikring med på kjøpet. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge Stena Lines Bilferieundersøkelse planlegger 37 prosent av Norges befolkning å legge ut på bilferie i år. Er du en av disse? Da bør du følge dette rådet:

Når du fyller drivstoff og kjøper fergebilletter bør du bruke kredittkortet. Mange kredittkort inkluderer nemlig reiseforsikring og i tillegg er du bedre sikret mot svindel.

Ugyldig kombinasjon: Mister Coop-bonusen hvis du betaler med MasterCard

Forsikring inkludert

Har du reiseforsikring inkludert i ditt kort, er det noen begrensninger du bør være klar over. De fleste kredittkortforsikringer krever at mer enn 50 prosent av transportkostnadene må være forhåndsbetalt med kredittkortet, noe som er enkelt å holde styr på om man reiser med tog, fly eller buss. Reiser du med eget transportmiddel derimot, kan det være egne regler. Ta eksempelvis DNB som har følgende oppgitt i sine vilkår:

Ved reiser med egne transportmidler gjelder forsikringen kun når minst 50 prosent av reiseutgiftene (drivstoff, ferjebilletter og overnatting) er betalt med de kort som er knyttet til avtalen før en skade inntreffer. Kontant uttak for betaling av reise gjelder ikke.

Dessuten er det viktig å merke seg at forsikringene i kredittkort som regel ikke dekker dagsturer med mindre de er foretatt med fly. Sjekk eventuelle begrensinger før du legger ivei, slik at du unngår ubehagelige overraskelser dersom en skade skulle oppstå.

Les også: Denne reiseforsikringen kan du bare droppe

Skimming: Her har svindlere montert utstyr som kopierer magnetstripen på kortet.  Foto: POLITIET
Skimming: Her har svindlere montert utstyr som kopierer magnetstripen på kortet. Foto: POLITIET Vis mer


Sikret mot svindel

Chip-teknologien har gjort at kortsvindel er på et historisk lavt nivå i Norge. I utlandet er riktignok frekvensen høyere, og DinSide anbefaler at man bruker kredittkortet i ferien. Da er du nemlig bedre beskyttet om du skulle bli svindlet.

Når du fyller drivstoff er det ekstra lurt å bruke kredittkortet, da det har vært flere tilfeller der skimming-utstyr har vært montert på selvbetjente bensinautomater det siste året.

Les også: Tre for to er ofte en dårlig deal

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer