Bruk kredittkortet på ferien

Men ikke når du tar ut kontanter.

I utlandet bør du velge bruk av kredittkort ved varekjøp - men ikke til kontantuttak. Foto: COLOURBOX
I utlandet bør du velge bruk av kredittkort ved varekjøp - men ikke til kontantuttak. Foto: COLOURBOX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du orden på økonomien og vet du klarer å betale regningene i tide, kan bruken av kredittkort i forbindelse med utenlandsferien gi mange fordeler.

Men - det gjelder å vite når du skal velge kredittkort, og når du heller skal velge et debet-kort, som er tilknyttet lønnskontoen din.

Til bestilling av reise

Når du bestiller flybillett og hotell, er det smart å velge kredittkort til betaling - av flere årsaker.

For det første får du automatisk inkludert en reiseforsikring, om du betaler minst halvparten av reisen med kredittkortet. Dobbeltsjekk at dette gjelder ditt kredittkort, og les gjennom forsikringsvilkårene.

Ikke alle kredittkortforsikringer er like gode som helårsforsikringer, noe en av våre lesere fikk erfare da han ikke fikk dekket et gebyr på 5.000 kroner ved avbestilling av en flyreise. I enkelte tilfeller kan likevel en kredittkortforskring gi bedre vilkår.

En annen viktig grunn til å betale flyreisen med kredittkortet, er at finansavtalelovens paragraf 54 b gir deg rett til å kreve pengene tilbake, om flyselskapet skulle gå konkurs og du ikke får reist.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer