Bruk mobilen i minibanken

Denne banken lar deg ta ut penger ved hjelp av mobiltelefonen.

Den skotske banken RBS gir deg mulighet til å ta ut penger i minibanken, ved hjelp av bankens mobil-applikasjon.
Den skotske banken RBS gir deg mulighet til å ta ut penger i minibanken, ved hjelp av bankens mobil-applikasjon. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det dukker stadig opp nye løsninger for bruk av mobiltelefon som betalingsmiddel. Nå har den skotske banken RBS lansert tjenesten Get Cash, som innebærer at kundene kan ta ut penger i minibanken - med mobiltelefonen.

Om lommeboka er glemt

Kundene i den skotske banken får tilgang til Get Cash via bankens mobil-applikasjon, og løsningen er tiltenkt de som har glemt bankkortet, eller ønsker å legge igjen lommeboken hjemme.

I bankens mobil-app velger man beløpet man ønsker å ta ut, og får dermed tilsendt en egen kode til bruk i minibanken. Ved å taste inn koden får de tatt ut beløpet i kontanter, og skulle man skylde noen penger, kan koden sendes til vedkommende som sms, som så får tatt ut pengene.

Så langt er tjenesten kun tilgjengelig for personer med Android-telefon.

Også i Japan tester de ut kontantuttak uten bankkort, og i september i år skal det bli mulig å ta ut penger ved at minibanken leser deg i hendene.

Mange nye betalingsløsninger

Selv om det ikke er mulig å ta ut penger med mobilen i Norge, dukker det opp stadig nye betalingsløsninger hvor man kan droppe bankkortet.

Deriblant ble iZettle nylig lansert i Norge, som er en kortleser for iPhone som gjør at du kan ta betalt av andre med kredittkort, og slipper å tenke på kontanter.

Også betaling ved hjelp av Near Field Communication brer om seg, noe som også åpner for mobil betaling i butikkene.

Mener du kontantuttak med bankkort er det eneste rette, bør du likevel velge minibank med omhu. Bruker du en minibank som ikke tilhører banken du er kunde i, er det nemlig langt høyere uttaksgebyrer. Du bør også være forsiktig med kontantuttak ved bruk av kredittkort, da rentene gjerne løper fra og med uttaksdatoen.

Les også: Frykter mobilbetaling vil gi høyere priser

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer