En gjennomsnittsfamilie med mor, far, Lars på 5 år og Kari på 11 år bruker 5.536 kroner i måneden på mat- og drikkevarer, ifølge standardbudsjett for forbruksutgifter utarbeidet av Statens institutt for forbruksforskning (Sifo).
I løpet av ett år summerer dette seg til 66.432 kroner, noe som tilsier at 13.286 kroner tilgodeses slikkerier og brus.
Helsedirektoratet har nylig sluppet rapporten Utviklingen i norsk kosthold 2008. Der konkluderer de med at sukkerforbruket i den norske befolkningen har sunket, men at vi likevel bruker en femdel, eller 20 prosent, av matbudsjettet på godteri og brus.
De skjulte sukkerbombene
Dette er mer enn det vi bruker på matvaregrupper som frukt, grønnsaker og brød. Vi bruker også tre ganger så mye penger på godterier og brus, som det vi gjør på fisk.
Hvor får du billigst frukt og grønt?
Ifølge Helsedirektoratets rapport, brukte vi i underkant av en tidel av matvarebudsjettet på frukt og bær, enda mindre enn dette på fisk, og rett i overkant av en tidel på grønnsaker og poteter.
Kjøttvarer er den matvaregruppen som får størst andel av matvarebudsjettet vårt.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger