Bruker 15 mill. på TV-kampanje mot fyll

Sosial- og helsedirektoratet satser 15 millioner kroner på en holdningskampanje mot alkohol.

Publisert
Sist oppdatert

Torsdag denne uken lanserer Sosial- og helsedirektoratet tidenes mest omfattende alkoholkampanje i Norge.

Prislappen for kampanjen er på 15 millioner kroner. Pengene skal brukes til reklame og opplysningsarbeid for å redusere konsekvensene av alkoholbruk i Norge.

Enorme kostnaderEn ny rapport fra direktoratet anslår at alkoholbruk koster det norske samfunnet 20 milliarder kroner hvert år.

- Kostnadene er høye, både for den enkelte som rammes og for samfunnet. I tillegg kommer de menneskelige lidelsene knyttet til skadene. Det er flere hundre tusen nordmenn som hvert år rammes av egen eller andres drikking, sier prosjektdirektør Mari Trommald i Sosial- og helsedirektoratet.

Norge har likevel færre alkoholskader enn de fleste land i Europa. Lignende undersøkelser fra andre land, viser at de samfunnsøkonomiske kostnadene av alkohol er høyere enn her.

Sosial- og helsedirektoratets oppgave er å begrense skadevirkningene av alkohol.- Her må vi bruke flere virkemidler. Ikke minst er det viktig å slå ring rundt de tiltakene som vi vet begrenser forbruk og skader — nemlig avgifter, aldersgrenser, vinmonopol, promillegrenser og skjenkebestemmelser, sier Mari Trommald i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer