Færre boliger til salgs

- Bruker dobbelt så lang tid

Det er unormalt få boliger til salgs i forhold til hvordan det pleier å være tidlig på året. Hva er grunnen til dette?

TIDKREVENDE TAKST: Flere eiendomsmeglere begrunner det lave antallet boliger til salgs i begynnelsen av 2022 med at takstmennene nå bruker mye lenger tid på å undersøke boligene og levere tilstandsrapporten. Foto: NTB
TIDKREVENDE TAKST: Flere eiendomsmeglere begrunner det lave antallet boliger til salgs i begynnelsen av 2022 med at takstmennene nå bruker mye lenger tid på å undersøke boligene og levere tilstandsrapporten. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Sammenlignet med hva som er vanlig i januar, er det langt færre boliger som ligger ute til salgs på Finn.no enn normalt, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge til DinSide.

- Samtidig melder meglerforetakene at det er like mange kjøpere som vanlig, legger han til.

Finn.no kan bekrefte at det er svært få boliger som ligger ute. Akkurat nå ligger det 6900 boliger til salgs på markedsplassen, og dette er rundt 40 prosent færre enn på samme tidspunkt i fjor.

Kan bli «boligkrig»

- Det er nok flere grunner til dette, blant annet ser vi en nedgang i nypubliserte boliger på Finn i januar, og det var uvanlig mange «overliggere» (boligannonser som ble publisert i fjor) i markedet over jul, sier Jørgen Hellestveit, leder for Finn Eiendom, til DinSide.

- Færre boliger indikerer at ting blir solgt unna ganske fort. Trafikken inn på Finn Eiendom er på samme nivå som i fjor, og med færre annonser å fordele trafikken på, kan det tyde på økt konkurranse om boligobjektene framover, fortsetter han.

Ny boliglov gjør markedet treigere

Ifølge Lauridsen er det to grunner til det lave antallet boliger til salgs akkurat nå:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer