Bruker du kort i taxi?

Drosjenæringen har ikke lagt til rette for sikrere betaling.

Foto: Kim Jansson
Foto: Kim Jansson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå utstedes det ikke lenger betalingskort uten innebygget chip, men fortsatt er det mange steder du ikke får bruke chip-løsningen, for eksempel når du tar taxi. Det hører også til sjeldenhetene at du må taste PIN-koden din i en taxi. Dette gjør transaksjonen mindre sikker, både for sjåføren og for passasjeren.

En del taxiselskaper er plaget av at passasjerer stjeler andres kort og misbruker det. Ifølge NRK er Grenland taxi i Telemark blant drosjeselskapene som derfor snart innfører PIN-kodebetaling i alle sine biler.

Men til tross for tiltak som skal fremme sikrere kortbruk, er det fortsatt mange butikker som teiper over chipløsningen. Og det er nesten ingen drosjer som tilbyr chipløsning til kundene.

- Det har allerede i en årrekke vært krav til drosjenæringen, som til alle steder der man kan betale med internasjonale betalingskort som Visa og MasterCard. Kortselskapene bestemte allerede i 2001 at fra oktober det året så skulle alt nytt terminalutstyr i drosjer være EMV-compliant, altså i henhold til chipkortstandarden. Dessverre er det ikke satt noen tidsfrist for eksisterende utstyr i drosjer foreløpig, sier Anders Bigseth, kommunikasjonssjef i Teller.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.