Bruker milliarder på utseendet

Nordmenn bruker stadig mer penger på frisør og skjønnhetspleie.

Publisert
Sist oppdatert

Bedriftene som friserer og forskjønner folk, omsatte for 6,2 milliarder kroner i 2006, og det var en økning på 7,3 prosent i forhold til 2005.

Oslo-folk mest jålete

I 2006 var det i alt 7.130 bedrifter som friserte og ga folk skjønnhetspleie. Tallet på bedrifter i denne bransjen økte med 2,5 prosent sammenlignet med året før. Også tallet på ansatte i bransjen gikk opp med 3,5 prosent til 15.428 personer.

Det er i Oslo at folk bruker mest penger på frisering og skjønnhetspleie. Hver Oslo-beboer brukte i gjennomsnitt 1.791 kroner på hud- og hårpleie i 2006.

Spar penger - bli like vakker

Sør-Trøndelag og Rogaland følger deretter med et forbruk på henholdsvis 1.480 og 1.443 kroner. Lavest forbruk per innbygger er det i Aust-Agder med 1.104 kroner og Østfold med 1.085 kroner.

Også helsestudio-, massasje- og solstudiovirksomheter hadde omsetningsvekst i 2006. Det ble omsatt slike tjenester for 2,4 milliarder kroner, og det er en vekst på 10,0 prosent i forhold til året før. Det var 5.068 personer som jobbet i slike virksomheter i 2006.

AKTUELT:

Spar penger, bli like pen

Foto: Karoline Brubæk
Foto: Karoline Brubæk Vis mer


KOSMETIKK: De dyre kremene koster gjerne mer enn 10.000 kroner literen, men har ingen dokumentert effekt. De smarte sparer tusener på å velge rett og rimelig.

Les mer

Slik blir du lurt av reklamen

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer


REKLAME: Det er ikke bare Jon Sudbø som jukser med data. Reklamebransjen strør om seg med pent pyntede tall for å få deg til kjøpe dyre produkter.

Les mer

40 sparetips

Bruker milliarder på utseendet


SMARTE RÅD: Vil du ha bedre styr på privatøkonomien, får du nå 40 tips til nettopp det.

Les mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer