Bruker milliarder på utseendet

Nordmenn bruker stadig mer penger på frisør og skjønnhetspleie.

Publisert
Sist oppdatert

Bedriftene som friserer og forskjønner folk, omsatte for 6,2 milliarder kroner i 2006, og det var en økning på 7,3 prosent i forhold til 2005.

Oslo-folk mest jålete

I 2006 var det i alt 7.130 bedrifter som friserte og ga folk skjønnhetspleie. Tallet på bedrifter i denne bransjen økte med 2,5 prosent sammenlignet med året før. Også tallet på ansatte i bransjen gikk opp med 3,5 prosent til 15.428 personer.

Det er i Oslo at folk bruker mest penger på frisering og skjønnhetspleie. Hver Oslo-beboer brukte i gjennomsnitt 1.791 kroner på hud- og hårpleie i 2006.

Spar penger - bli like vakker

Sør-Trøndelag og Rogaland følger deretter med et forbruk på henholdsvis 1.480 og 1.443 kroner. Lavest forbruk per innbygger er det i Aust-Agder med 1.104 kroner og Østfold med 1.085 kroner.

Også helsestudio-, massasje- og solstudiovirksomheter hadde omsetningsvekst i 2006. Det ble omsatt slike tjenester for 2,4 milliarder kroner, og det er en vekst på 10,0 prosent i forhold til året før. Det var 5.068 personer som jobbet i slike virksomheter i 2006.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer