Bruker skattepengene på utenlandsferie

Men vil du bruke pengene smart, gjør du heller dette.

Skattepengene blir blant annet brukt på feriereiser, og reiseselskapet Ving mottok ekstra mange bestillinger på utetalingsdagen. Foto: Ving
Skattepengene blir blant annet brukt på feriereiser, og reiseselskapet Ving mottok ekstra mange bestillinger på utetalingsdagen. Foto: Ving Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Svært mange nordmenn fikk utbetalt årets skattepenger mandag denne uken, noe reiseselskapet Ving merket ekstra godt.

– Vi opplevde at hele 25 prosent flere kjøpte reiser før de forlot nettsidene, enn på en vanlig mandag. Salget for sommerreiser denne mandagen endte til slutt på hele 58 prosent flere solgte reiser enn mandagen før, forteller Sophie Frisholm i en pressemelding.

Reiser til Tyrkia for skattepengene

Frisholm forteller videre at de opplevde det samme på utbetalingsdagen for skattepengene i fjor, men i år var salget enda høyere, nærmere bestemt åtte prosent.

– Det er tydelig at reiser til sydeligere strøk kommer høyt oppe på lista over det nordmenn ønsker å bruke skattepengene på, sier Frisholm.

En undersøkelse gjennomført av Respons Analyse for Star Tour, bekrefter dette. Der svarer hele 21 prosent at de bruker de ekstra kronene på ferie i utlandet. Bare sparing kommer høyere opp på listen, med 25 prosent, mens 18 prosent velger å bruke pengene på regningsbetaling.

Av de som valgte å bestille ferie hos Ving når skattepengene kom inn på konto mandag, var hele seks av ti reiser pakketurer fra Oslo til Tyrkia, etterfulgt av reisemålene Gran Canaria, Mallorca, Kreta og Rhodos.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer