Bruker sykkelhjelmen feil

Sitter hjelmen skeivt og galt på hodet ditt? Da mister den all effekt.

En sykkelhjelm som brukes feil vil miste all effekt. Foto: colourbox.com
En sykkelhjelm som brukes feil vil miste all effekt. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste vet at sykkelhjelmer forebygger en del av de mest alvorlige hode- og ansiktsskadene som syklister er utsatt for. Og selv om flere og flere er blitt flinkere til å bruke sykkelhjelm, er det ikke alle som tenker like mye over hvordan den sitter.

Foretrekker du å sette hjelmen bakerst på hodet, som en søt liten sommerhatt? Eller synes du at du ser barskest ut ved å la selene henge uten å spenne dem fast? Eller kanskje du bare setter hjelmen på toppen av hodet som en flosshatt – uten å trykke den godt på plass. Er hjelmen justert så den passer hodet ditt? Alt dette kan ha betydning hvis du blir utsatt for en ulykke.

Ifølge forbrukerportalen til danske Jyllands-Posten, fpn.dk, har danske syklister mange forklaringer på hvorfor hjelmene deres ikke sitter riktig.

Hjelmpåbud gir færre hjerneskader

- Det er pussig

Men det hjelper jo ikke når du og sykkelen utsettes for en ulykke og hodet slenges i bakken.

I en 24-timers stikkprøve som foreningen Dansk Cyklist Forbund står bak, kommer det fram at fire av ti syklister bruker hjelmen feil. Foreningen undrer seg over disse tallene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.