Bruker Trumps advokat

Terrakomunnenes advokat er Marc E. Kasowitz, som har representert Donald Trump og eieren av World Trade Center.

Publisert
Sist oppdatert

I 2006 tiltrakk Donald Trump seg oppmerksomhet da han saksøkte en journalist for 2,5 milliarder dollar fordi journalisten hadde hevdet at Trump ikke var milliardær. Advokat for Trump da var i følge Village Voice Marc E. Kasowitz. Nå dukker advokaten opp i forbindelse med Terra-saken.

(Trumps søksmål skulle behandles i juli i år, men dommeren nektet å behandle saken (i Norge må dommere avsi en kjennelse, men i USA kan de nekte å behandle saken om den er åpenbart grunnløs). Trump ble representert ved en annen advokat denne gangen.

Terrakommunene til sak

Terra Securities' konkursbo går til sak mot Citibank og krever erstatning på "minst 200 millioner dollar". Bakgrunnen er litt komplisert: Avtalepartnere i kjøpet av de tapsbringende verdipapirene var hver enkelt av Terra-kommunene og Citibank. Men Terra-kommunene hevder å ha blitt mangelfullt og feilaktig informert av Citibanks norske agent Terra Securities. Terra hevder på sin side å ha blitt mangelfullt og feilaktig informert av Citibank. Derfor Terra som saksøker.

Sakskostnadene er estimert til 25 millioner kroner, og for en utenforstående er det fristende å se dette som å kaste gode penger etter dårlige, for ordførere og rådmenn kanskje i den hensikt å ytterligere understreke sin offerrolle.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer