Bruksanvisning til menns helse

I årevis har eksperter slitt for å presentere helseinformasjon som menn kan forholde seg til. Nå tror de målet er nådd: Et forlag som gir ut bilmanualer har laget guiden til mannens maskineri.

Publisert
Sist oppdatert

Et forlag som har guidet millioner av menn med bilvedlikehold vil nå hjelpe menn til å vedlikeholde sitt eget karosseri og maskineri.

Forlaget Haynes sier at Man Manual dekker alle modeller av menn.

De mener det er mer sannsynlig at menn tar seg godt av bilen enn kroppen sin, og mens EU-kontroller er påkrevd for biler, finnes det ikke noe lignende for sjåføren.

Boken er skrevet samme stil som bilmanualene som generasjoner av bilentusiaster har brukt til gjør-det-selv vedlikehold av kjøretøyet.

Målet med boken er å forklare menn hvordan kroppen fungerer, gi vedlikeholdstips, og peke ut de mest vanlige medisinske problemene.

Blant kapitlene finner vi blant annet ”Reparasjoner i veikanten” (førstehjelp), ”Motoren” (hjerte og lunger), ”Dempere og styring” (skjelett og ledd) og ”Kjølesystemer” (kretsløpet).

Forfatteren, doktor Ian Banks, som er president i Men's Health Forum, mener det er det perfekte formatet for å forklare menn noe om kroppen og helsen deres.

- Vi har forsøkt i årevis å lage helseinformasjon som menn kan forholde seg til, og nå tror jeg vi har klart det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer