Julegaver

Brukt-gavene som er bedre enn nye

Du kan finne flotte gjenbruks-julegaver på Finn.no, Tise og Fretex, både til sportsentusiasten, barna, studenten, moteløven, interiør og flere.

SKINN ER IN: Du finner flust av flotte skinnjakker i bruktbutikkene. Skinn er et materiale som mange synes blir finere og mykere med årene. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
SKINN ER IN: Du finner flust av flotte skinnjakker i bruktbutikkene. Skinn er et materiale som mange synes blir finere og mykere med årene. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Førjulssalg, julesalg, gavesalg. Hvor enn du snur og vender deg om dagen, vil du sannsynligvis se ett eller flere av disse ordene.

I år skal vi bruke 11 760 kroner på desemberhandelen. Det betyr 6590 kroner på julegaver per innbygger, ifølge handelsorganisasjonen Virke, som forventer tidenes julegavehandel.

Men: Du må ikke kjøpe alt du skal legge under juletreet nytt. Det vil både spare lommeboka og miljøet å kjøpe brukte julegaver, for ikke å snakke om å redusere gavepresset.

Og noen gaver er faktisk langt bedre å kjøpe brukte enn nye.

Lenger ned i saken får du gavetips til sportsentusiasten, boligeieren/-leieren, moteløven og underholdningsjunkien.

Brukt-gaver blir mer akseptert

Bruktnettstedet Finn.no har de siste årene gjennomført landsdekkende undersøkelser sammen med Opinion i forkant av jul, og ut fra resultatene ser de at stadig flere er positive til å få og gi bort brukte julegaver.

- Det virker rett og slett som mange av oss har fått opp øynene for at brukte ting også er fantastiske gaver. I tillegg er det jo mange fordeler med å gi en brukt gave til jul: Ikke bare kan du finne unike og fine ting som ikke alltid er mulig å finne i butikken, men du kan kanskje kjøpe en gave du ellers ikke hadde hatt råd til å gi bort, sier kommunikasjonsrådgiver Adele Cappelen Blystad hos Finn til Dinside.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer