Brukt iPhone til blodpris

Lanseringen av iPhone 3GS får konsekvenser for bruktmarkedet.

Brukt iPhone til blodpris
Publisert
Sist oppdatert

Hvis en søker på "iPhone 3G" på Finn.no akkurat nå, får en drøye 200 treff. Alle treffene inneholder ikke nødvendigvis salg av den populære Apple-mobilen, men flesteparten gjør det.

Å kjøpe brukt eller nytt behøver naturligvis ikke bety at du gjør et dårlig kjøp, men kjøper du en iPhone 3G i dag uten at du har akutt behov for ny mobil, kan en trygt si at du ikke har gjort noe varp.

Fra 3G til 3GS

Mandag kveld lanserte som kjent Apple en helt ny iPhone-modell, 3GS (eller "3G S" hvis vi skal følge den klønete Apple-stavingen). Den er blant annet to til tre ganger raskere enn dagens iPhone 3G, og har i tillegg helt nytt kamera med flere megapiksler, autofokus og videofunksjon.

At et nytt produkt fører til at forrige modell synker i verdi er logisk og banalt.

Les også: Her er alle Apple-nyhetene

Men Apple gjorde noe annet i går som gjør både brukte og nye iPhone 3G-modeller enda mindre verdt. De kuttet for det første ut 16GB-modellen, og deretter barberte de prisen på 8GB-modellen med umiddelbar virkning ned til $99 (med abonnement).

Uendret

I Norge har det derimot ikke skjedd noe med prisene hos de tre iPhone-forhandlerne Netcom, Telenor eller Chess - og langt i fra på Finn.no, hvor selgere dumper ut iPhone 3G til ekstremt høye priser.Vi har funnet flere som averterer både nye og brukte iPhone 3G med minste kapasitet (8GB) for så mye som 4000 kroner, mens 16GB-utgaven annonseres med en pris på opptil 6000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer