Strømpris

Brukte 37.400,- på strøm i 2019. Kunne spart skarve 1228,- på bytte av strømleverandør

Anders Lie Brennas regnestykke viser lite rom for besparelser. Forbrukerrådet er uenig.

NYKOMMER: De smarte strømmålerne, såkalte AMS-målere, er inventar i de fleste sikringsskap nå. De gir deg som forbruker mulighet til å finne ut mye om strømforbruket ditt. Dét fikk Anders Lie Brenna erfare, som du kan lese mer om i saken under. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB Scanpix.
NYKOMMER: De smarte strømmålerne, såkalte AMS-målere, er inventar i de fleste sikringsskap nå. De gir deg som forbruker mulighet til å finne ut mye om strømforbruket ditt. Dét fikk Anders Lie Brenna erfare, som du kan lese mer om i saken under. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nylig publiserte redaktør Anders Lie Brenna i Enerwe.no et Facebook-innlegg og en kommentar om hva han fant ut da han «intervjuet» den smarte strømmåleren (AMS) sin.

Brenna og familien betalte nøyaktig 37.401,62 kroner for strømbruken i fjor. Slik fordelte dette seg på de ulike postene på strømregninga deres:

  • Strøm: 16.015,16 kroner (34,3 prosent)
  • Nettleie: 12.391,64 kroner (33,1 prosent)
  • Avgifter: 12.197,82 kroner (32,6 prosent)

- Jeg fikk flere aha-opplevelser da jeg gjorde regnestykket mitt. Først ble jeg overrasket over hvor mye jeg betalte totalt, deretter ble jeg overrasket over at strømselskapet faktisk hadde et påslag på spotprisen selv om jeg har en avtale med månedsabonnement, sier Brenna til Dinside.no.

- Selv om jeg visste at elavgiften og momsen ville utgjøre mye, så ble jeg også litt betenkt over at jeg betalte mer enn tusen kroner i avgifter for strøm hver eneste måned, fortsetter han.

- Lite å spare på leverandørbytte

Men, det som muligens er enda mer interessant er det Brenna fant ut da han kryssjekket dataene fra AMS-en sin med strømprisene fra strømselskapet og spotprisene på kraftbørsen Nord Pool for hver eneste time gjennom hele 2019.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer