Coca-Cola Norge

Brusflaske-endring i 2021

Fra og med neste år skal Coca-Cola i Norge produsere alle sine flasker av 100 prosent resirkulert plast.

BYTTER UT FLASKENE: Coca-Cola Norge skal tappe alle sine drikkevarer på flasker laget av 100 prosent resirkulert plast. Foto: NTB Scanpix
BYTTER UT FLASKENE: Coca-Cola Norge skal tappe alle sine drikkevarer på flasker laget av 100 prosent resirkulert plast. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Tidligere i år begynte Coca-Cola Norge med flasker av 100 prosent resirkulert plast for sitt flaskevann, Bonaqua.

Nå varsler brusprodusenten at de vil tappe alle drikkevarene på resirkulert plast fra og med første halvår i 2021.

Plast- og utslippsreduksjon

Fra første halvår i 2021 vil alle flaskene Coca-Cola produserer i Norge lages utelukkende av resirkulert plast - det vil si med unntak av korken og etiketten.

Coca-Cola skriver i en pressemelding at dette betyr en årlig reduksjon i bruken av ny plast med 4.300 tonn, som tilsvarer 75 prosent, og i klimautslippene fra flaskeproduksjonen med 28 prosent.

– Plast er en klimaeffektiv form for emballasje når den samles inn og brukes på nytt. Vi håper vår overgang til 100 prosent resirkulert plast kan bidra til målet om en norsk sirkulær økonomi for plast; et lukket kretsløp der all norsk plast til drikkevareemballasje samles inn og gjenvinnes, sier Carl Lescroart, administrerende direktør for Coca-Cola European Partners Norge i en pressemelding.

Bra for klimaet?

Ifølge rapporten Plast og klima - to sider av samme sak, som ble utgitt av Klimastiftelsen i 2018, er mer resirkulering en måte å kutte klimautslippene på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer