Bryllup på budsjett

Bryllupet er for mange den største dagen i livet. Det er sannsynligvis også den dyreste - men med våre tips kan dere kutte kostnadene betraktelig, uten at det ødelegger stemningen.

Publisert
Sist oppdatert

Livets største dag

En trenger ikke spare på alt - men en kan godt spare inn på noe. Enten dere har tenkt å bruke 20.000 eller 200.000 kroner på bryllupet, finnes det områder dere kan spare - uten at det på noen som helst måte trenger å virke billig.

Det er særlig to faktorer som avgjør hvor dyrt bryllupet blir: Hvor mange gjester dere inviterer, og lokalet - da særlig kuvertprisen, ifølge Ann Kristin Nissen, bryllupsplanlegger i det drammensbaserte firmaet Brudepikene.

En kuvert koster gjerne rundt 1.000 kroner per person, inkludert alkohol til maten. Ganger man dette beløpet med 50 gjester, er det 50.000 kroner - bare på selve middagen.

>> Les mer om å planlegge bryllupet!

Hennes to beste sparetips for å kutte disse kostnadene er:

 • Gift deg i utlandet
 • Arranger bryllup på dugnad
 • Heilnorsk sparetips: Dugnad

  Hvilke tjenester må profesjonelle gjøre og hva kan dere ordne selv? Rent bortsett fra å forrette selve vielsen, er det ingen regel som sier at du må ha profesjonell fotograf, kokk, servitør eller bryllupssanger i ditt bryllup.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.