Bryllupsgave fra Forsvaret

Dersom du har planer om å gifte deg, bør du gjøre det før du eller din tilkommende trekker i kongens klær. Bryllupsgaven fra forsvaret er på hele 27.828 kroner dersom du avtjener 12 måneders tjeneste.

Publisert

Det koster flesk å gifte seg. Men dersom du eller din tilkommende snart skal i militæret så skynd dere til kirken! Selv om dere gifter dere like før avreise til rekruttskolen vil partneren motta ektefelletillegget på 2.319 kroner hver måned.

Pass bare på å levere vielsesattesten eller en bekreftet kopi av denne på velferdskontoret i militærleiren. Pengene får ektefellen uansett størrelsen på inntekt og formue! Samboere eller registrerte partnere får ektefelletillegg dersom dere sammen har omsorg for barn.

Forsørgertillegg

Har du omsorg for barn, får du forsørgertillegg for hvert av barna. Ett barn gir et tillegg på 2.634 kroner hver måned. Har du flere barn får du 1.087 kroner for hvert av de øvrige. For å få barnetillegg må du bekrefte at du faktisk har et forsørgeransvar. Ta derfor med vielsesattest, samboerkontrakt eller attest på inngått registrert partnerskap, i tillegg til fødselsattest på de barna du søker støtte for.

Verken forsørgertillegg eller ektefelletillegg er behovsprøvd. Det betyr at ektefellen og den som har omsorgen for barna vil motta pengene uansett hvor stor inntekt og gjeld de har.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer