Brystkrefthjelp på nett

Ullevål universitetssykehus har laget en nettside for kvinner med brystkreft og deres pårørende. Linken finner du her.

Publisert
Sist oppdatert

På nettsidene finner du informasjon til pasienter og pårørende om ulike sider ved brystkreft. Du kan lese om brystets anatomi, undersøkelser for kreftdiagnose, behandlingsformer, brystbevarende kirurgi og hvordan man blir fulgt opp etter behandling.

- Førstegangs-konsultasjonen med informasjon om at pasienten har brystkreft, oppleves som tung. Det er derfor vanskelig for pasienter og pårørende å få med seg all den informasjonen vi ønsker å gi. Det er også et tidspress ved poliklinikken som fører til at vi heller ikke har ubegrenset med tid til å informere, sier avdelingsoverlege Ellen Schlichting, som er fagansvarlig og hovedforfatter av programmet, til Tidsskrift for Den norske lægeforenings nettutgave.

Ullevål universitetssykehus har flest brystkreftpasienter i landet, og i tillegg utredes mange pasienter med spørsmål om brystkreft som viser seg å ha godartede brystsykdommer eller som er friske.

- Dette medfører et stort informasjonsbehov for pasienter og pårørende, sier Schlichting.

Sykehuset deler også ut heftet ”Brystkreft; diagnose, behandling og kontroller”, med omtrent den samme informasjonen. Brosjyren og nettsidene er ment å utfylle hverandre, selv om noe av informasjonen er omtalt begge steder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer