Brystkrefthjelp på nett

Ullevål universitetssykehus har laget en nettside for kvinner med brystkreft og deres pårørende. Linken finner du her.

Publisert
Sist oppdatert

På nettsidene finner du informasjon til pasienter og pårørende om ulike sider ved brystkreft. Du kan lese om brystets anatomi, undersøkelser for kreftdiagnose, behandlingsformer, brystbevarende kirurgi og hvordan man blir fulgt opp etter behandling.

- Førstegangs-konsultasjonen med informasjon om at pasienten har brystkreft, oppleves som tung. Det er derfor vanskelig for pasienter og pårørende å få med seg all den informasjonen vi ønsker å gi. Det er også et tidspress ved poliklinikken som fører til at vi heller ikke har ubegrenset med tid til å informere, sier avdelingsoverlege Ellen Schlichting, som er fagansvarlig og hovedforfatter av programmet, til Tidsskrift for Den norske lægeforenings nettutgave.

Ullevål universitetssykehus har flest brystkreftpasienter i landet, og i tillegg utredes mange pasienter med spørsmål om brystkreft som viser seg å ha godartede brystsykdommer eller som er friske.

- Dette medfører et stort informasjonsbehov for pasienter og pårørende, sier Schlichting.

Sykehuset deler også ut heftet ”Brystkreft; diagnose, behandling og kontroller”, med omtrent den samme informasjonen. Brosjyren og nettsidene er ment å utfylle hverandre, selv om noe av informasjonen er omtalt begge steder.

- Mange har påpekt at det er en fordel å kunne lese om brystkreft på norsk, og jeg har inntrykk av at en god del pasienter og pårørende derfor benytter informasjonen de finner på våre Internett-sider, sier Schlichting til Tidsskrift for Den norske lægeforenings nettutgave.

Programmet ”Brystkreft - et læreprogram for pasienter og pårørende” ble opprinnelig utviklet i forbindelse med åpningen av pasienthotellet i mai 2000. Ved hotellet er det et bibliotek med PC-er, der pasientene kan søke etter informasjon. Det er dette programmet som nå også er overført til Internett.

Mozon.no, 12.03.2003

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer