Leieprisene har økt, og det er høy etterspørsel etter utleieboliger – særlig i de største byene. Flere opplever budrunder på utleieboliger, for eksempel ved at andre interesserte har bydd mer og at huseier da tilbyr å by over dette.
– De som har vanskeligheter for å komme seg inn på boligmarkedet, er de som vil tape på en budrunde på utleieboliger. Det er nok et eksempel som vil skape forskjeller i samfunnet, sier fagdirektør Olav Kasland i Forbrukerrådet.
Ikke sunt marked
– Budrunder på utleieboliger illustrerer problemet i pressområdet, særlig i Oslo, at folk er desperate. Det gjør at dette markedet ikke er sunt. Det skjer nesten hvert år ved studiestart at man ser at det er bygget for lite studentboliger. Konsekvensen med budrunder kan være at de som kanskje trenger det mest ikke får bolig, fortsetter Kasland.
I utgangspunktet er det lov å ha budrunder på utleieboliger, men Forbrukerrådet mener likevel noe bør gjøres.
– Vi er veldig tydelig på at husleieloven bør revideres, slik at blant annet sånne problemer kan bli tatt opp.
Opplevde budrunde
DinSide har vært i kontakt med to kvinner i 20-åra som nylig har opplevd budrunde på utleiemarkedet. DinSide kjenner deres identitet, men har valgt å anonymisere dem siden de begge er i et aktivt leieforhold.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger