Budsjettets miljøprofil

Hvor grønt er årets statsbudsjett?

Publisert
Sist oppdatert

- Det er viktig å se økonomi og økologi tett sammen, sier Kristin Halvorsen i pressekonferansen på Stortinget i dag klokken 13:30.

Miljøverndepartementets budsjett øker, men ifølge Halvorsen er en av miljøverndepartemenets viktigste oppgave å passe på at de andre departementene bruker sine midler på en miljømessig riktig måte.

Alt om Statsbudsjettet på DinSide

- Norge bruker mer enn 1 prosent av BNP på miljørettede tiltak. Det gjør oss til en fremtidsrettet miljønasjon både lokal, nasjonalt og globalt, mener SVs finanspolitiske talsperson Heikki Holmås til NTB.

Her er noen av miljøtiltakene i årets budsjett:

Økologisk landbrukRegjeringen har som mål at 15 prosent av matproduksjonen og matforbruket skal være økologisk i 2015. Det er bevilget 148,8 millioner kroner til utvikling av økologisk produksjon, i tillegg til 20 millioner kroner over 2008-2009 som er bevilget til prosjektet Økoløft.

I år er rundt 4,3 prosent av det samlede jordbruksarealet drevet økologisk, og økologiske matvarer utgjørde 1,04 prosent av omsetningen i dagligvare- og faghandel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer