Statsbudsjettet 2022

Budsjettlekkasjer: Tusenvis i tiltrengt støtte

Barnefamilier med lav inntekt kan glede seg over flere støtteordninger.

FLERE FÅR DELTA: Økt støtte til fritidsaktiviteter for barn i statsbudsjettet kan bety mye for lavinntektsfamilier. Foto: Shutterstock/NTB
FLERE FÅR DELTA: Økt støtte til fritidsaktiviteter for barn i statsbudsjettet kan bety mye for lavinntektsfamilier. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor økte regjeringen bidrag til fritidskort for barn, slik at flere kunne få delta på fritidsaktiviteter.

En ny lekkasje fra statsbudsjettet som legges fram seinere i dag er at 400 millioner bevilges til fritidskortstøtte, ifølge E24.

- Med tanke på at 115 000 barn lever i lavinntektsfamilier, er dette utrolig bra. Støtten til fritidskort gir disse familiene tusen kroner i halvåret for å delta på fritidsaktiviteter. Det kan bidra til at flere barn kan ta del i aktiviter med vennene sine og føle seg mindre utenfor, sier forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand i Storebrand til Dinside.

Gratis SFO og billigere barnehage

I tillegg er det bevilget å utvide ordningen med gratis SFO i utvalgte områder, noe som kan spare familiene som omfattes inntil flere tusen i måneden, ifølge Tvetenstrand.

- Den nye regjeringen gikk til valg på at de ønsker gratis SFO til alle førsteklassinger, og redusert SFO-avgift generelt, sier hun.

- I tillegg ønsker ny regjering å redusere barnehagesatsene med 2800 kroner i året. Hvis du har flere barn i barnehagen, skal det bli rimeligere, og tredje barnehagebarn blir gratis, fortsetter forbrukerøkonomen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer