Statsbudsjettet 2022

Budsjettlekkasjer: Tusenvis i tiltrengt støtte

Barnefamilier med lav inntekt kan glede seg over flere støtteordninger.

FLERE FÅR DELTA: Økt støtte til fritidsaktiviteter for barn i statsbudsjettet kan bety mye for lavinntektsfamilier. Foto: Shutterstock/NTB
FLERE FÅR DELTA: Økt støtte til fritidsaktiviteter for barn i statsbudsjettet kan bety mye for lavinntektsfamilier. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor økte regjeringen bidrag til fritidskort for barn, slik at flere kunne få delta på fritidsaktiviteter.

En ny lekkasje fra statsbudsjettet som legges fram seinere i dag er at 400 millioner bevilges til fritidskortstøtte, ifølge E24.

- Med tanke på at 115 000 barn lever i lavinntektsfamilier, er dette utrolig bra. Støtten til fritidskort gir disse familiene tusen kroner i halvåret for å delta på fritidsaktiviteter. Det kan bidra til at flere barn kan ta del i aktiviter med vennene sine og føle seg mindre utenfor, sier forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand i Storebrand til Dinside.

Gratis SFO og billigere barnehage

I tillegg er det bevilget å utvide ordningen med gratis SFO i utvalgte områder, noe som kan spare familiene som omfattes inntil flere tusen i måneden, ifølge Tvetenstrand.

- Den nye regjeringen gikk til valg på at de ønsker gratis SFO til alle førsteklassinger, og redusert SFO-avgift generelt, sier hun.

- I tillegg ønsker ny regjering å redusere barnehagesatsene med 2800 kroner i året. Hvis du har flere barn i barnehagen, skal det bli rimeligere, og tredje barnehagebarn blir gratis, fortsetter forbrukerøkonomen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.