Buksene mine har revnet

Tolv av tretten selgere visste ikke hva vi hadde krav på.

Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke ringte vi sportsbutikker og elektronikkbutikker for å sjekke hvilke kunnskaper de hadde om reklamasjon og garanti. Denne uken har vi sjekket klesbransjens kunnskaper om forbrukerens rettigheter, og hva de mener vi har rett på når varen ikke oppfyller kravet.

Elektronikkselgerne vi spurte forrige uke, hadde stort sett sitt på det tørre. De visste forskjell på reklamasjon og garanti da vi stilte følgende spørsmål: "Min tre år gamle vaskemaskin har sluttet å sentrifugere, hva har jeg krav på?"

Selgerne i sportsbutikkene var derimot mer vage, og noen hadde rett og slett ikke peiling på kundens rettigheter. Vi stilte følgende spørsmål i sportsbutikkene: "Min to år gamle Norrøna Lofoten-jakke har raknet i sømmen, hva har jeg krav på?"

Les hvordan testen gikk forrige uke

Kan ikke avvise deg

Jon-Andreas Lange, seniorrådgiver i Forbrukerrådet, hjalp oss med fasiten på garanti og reklamasjon forrige uke. Denne uken har han hjulpet oss med å sjekke klesbransjens svar på tiltale.

- At det er to års reklamasjonsfrist, betyr at butikken ikke kan avvise å behandle reklamasjonen. Det de derimot kan si, er "Denne er brukt unormalt mye, eller brukt på en unormal måte, derfor er den ødelagt", sier Lange.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.