Bukser som fjerner cellulittene

Det høres ut som alle kvinners drøm, men ekspertene kaller det "kynisk markedsføring".

Publisert
Sist oppdatert

Kleskjeden Miss Sixty har lansert en kolleksjon med busker de sier kan fjerne cellulittene, noe eksperter kaller ”kynisk markedsføring”.

Norman Waterhouse fra den engelske foreningen for plastikk-kirurger sier til BBC at trening er det eneste som virker mot cellulitter, som rammer over 90 prosent av alle over 30 år.

Cellulitter dannes når det tynne laget med vev som kapsler inn fettcellene i underhuden blir mindre tøyelig - som det alltid blir med årene. Da blir de fylt opp med mer fett enn man trenger, og får en ruglete overflate som likner litt på overflaten av en appelsin.

Miss Sixty sier disse klærne inneholder ”anti-cellulitt” serumet Skintex, som er laget av retinol.

Retinol er en type A-vitamin som bir brukt i mange hudpleie-produkter for å stimulere produksjonen av collagen.

Når den som bruker buksene beveger seg, får friksjonen Skintex-kapslene til å sprekke og frigjøre kremen, som så blir tatt opp i huden.

Miss Sixty sier serumet vil holde seg i stoffet i opptil 40 vask - så sant klærne blir håndvasket.

Men Norman Waterhouse, president i den engelske foreningen for plastikk-kirurger, beskriver påstandene som ”kynisk markedsføring”.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer