Bundet av forsikringsselskapet

Ikke gled deg for tidlig hvis du finner et billig alternativ til ditt nåværende forsikringsselskap. Selskapene slipper deg nemlig ikke ut av buret uten videre.

Publisert

Etter vår artikkel om billige innboforsikringer forrige uke, ønsket flere av våre lesere å bytte forsikringsselskap. Her kan du lese 17917">forrige ukes artikkel.

Imidlertid har det vist seg å være vanskelig å bytte selskap. Forsikringsselskapene er ikke villige til å si opp forsikringen, men hevder istedet at kunden har bundet seg til forsikringen i ett år.Det hadde de "glemt" å fortelle kunden!

Innestengt løve

Christian Syversen var en av de uheldige forbrukerne som ønsket seg en billig innboforsikring.

- Jeg hadde tegnet en innboforsikring i if... noen uker tidligere, og ønsket å bytte forsikringsselskap. Da jeg ringte tilbake, ga kundekonsulenten i if… meg beskjed om at det er ett års bindingstid, sier Syversen.

Da Christian Syversen sa at han ikke hadde fått informasjon om bindingstiden, ble han møtt med at forsikringsselskapet tok utgangspunkt i at det var noe som folk visste.

Syversen ringte til Vesta, forsikringsselskapet han tenkte å bytte til. De bekreftet at det er ett års bindingstid også på deres forsikring, noe heller ikke de opplyste om over telefon. Vesta ga beskjed om at forsikringspapirene som ville bli sendt ham inneholdt informasjon om bindingstid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer