Bunnrente til kommuneansatte!

Dersom en i familien jobber i kommunen er sjansen stor for at dere kan få en boligrente på 4,64 effektive prosent, inkludert gjeldsforsikring.

Publisert

Er du ansatt i kommunal eller fylkeskommunal virksomhet? Er eller har du vært medlem i KLP? Da kan du søke om boliglån til meget konkurransedyktige renter! Medlemstilbudet fra KLP gir deg som trenger boliglån 4,5% rente på lån innenfor 60% av takst og 5,3% på den delen av lånet som overstiger 60%.

Inkludert gjeldsforsikring!

Seksjonssjef i KLP, Wenche Ruud, forteller at boliglånet får en effektiv rente på 4,64% når lånet er innefor 60% av takst og 4,85% for det samlede lånet når det er innenfor 80% av takst. Tar du med at denne renten inkluderer gjeldsforsikring, blir dette meget fordelaktige lånebetingelser. Med en million i boliglån, vil gjeldsforsikringen vanligvis koste fra 2000 til 5000 kroner pr. år.

20 000 låntakere

KLP har 500 000 enkeltmennesker i sitt medlemsregister. I tillegg kan alle som har vært medlemmer også søke om boliglån. Dette gjelder for eksempel tidligere kommunalt ansatte. Av denne kundemassen har kun 20 000 husholdninger valgt å ta opp boliglån der. Ruud mener at potensialet i markedet langt fra er utnyttet.- Dette kan skyldes manglende informasjon til medlemmene, sier Ruud. Siw Ulvehøj i KLPs informasjonsavdeling forteller om eksplosiv økning i antall henvendelser om boliglån etter utsending av informasjonsbrev til alle medlemmene tidligere i år. - Problemet er at mange ikke vet at de er medlemmer av KLP, mener Ulvehøj. -En stor del av medlemmene er kvinner, mens vi har inntrykk av at det ofte er mannen i familien som ordner med lån.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer